Szerelmi Reflexológia

with No Comments

A taoista szexológusok azt tanítják, így a szexuális egyesülés nem más, mint egyfajta eksztatikus akupresszúra. A test végződései tele vannak akupresszúrás és reflex pontokkal. Ez az oka annak, hogy reflexológia rendszerint úgy él a köztudatban, mint a lábak, a kezek, fülek, vagy az arc masszázsa. Ám testen található legerősebb és legintenzívebb reflexpontok maguk a nemi szervek. A szexuális energia test legnagyobb rendű energiáiból származik Az egész test részt vesz szexuális központ energiaellátásában, s végül a szexuális központban sűrűsödik össze az egész testenergiája. Ezért a szexuális központ egészségi állapota döntő fontosságú mentális, emocionális és fizikai egészségünk szempontjából.

Amikor a férfi és a nő nemi szervei egyesülnek, csodálatos energetikai hatást tapasztalnak meg testükben. A szexuális egyesülés nem más, mint egy eksztatikus akupresszúrás kezelés. A taoisták „Gyógyító Szerelem”-nek hívták a szeretkezést, rámutatva mély gyógyító hatásaira. Az ősi taoista mesterek egészen odáig mentek, hogy előírtak bizonyos szeretkezési pozíciókat az egyes pároknak, hogy meghatározott módon stimulálják a szexuál-reflexológiai pontokat. Azt is figyelembe kell ugyanis venni, hogy a férfi belső szerveinek tökéletes ingerléséhez a hím vesszőt annak teljes hosszában kell ingerelni, hogy annak minden egyes reflexpontja stimulációt kapjon. Ha például az ingerlés kizárólag a hímvessző makkjára koncentrálódna, akkor csak a szív és a tüdő részesülnének ingerhatásban, és a vesék, a máj, illetve a lép teljes mértékben mellőzve lenne. Idővel ez egyoldalúsághoz, a szív és a tüdő túlműködéséhez, illetve a máj, a lép és a vese alulműködéséhez vezetne.

Hasonló a helyzet a hüvely esetében is. A nő teljes belső ingerléséhez, vagyis ahhoz, hogy élet fontosságú szerveinek egyenlő eloszlású ingerlést biztosítson, a férfi hímvesszőjének el kell érnie a hüvely végéig. A taoista szexológiában elismert ténynek számít az, hogy egy nő hüvelyének tágulékonysága hosszát tekintve viszonylag kicsi, bár szélesség tekintetében sokkal rugalmasabb, amit az a tény is ékesen bizonyít, hogy születésekor a kisbaba képes a méhből kiindulva keresztülhaladni rajta. Igy hát beláthatjuk, hogy az összeillőség jóval fontosabb a hosszúság, mint a vastagság tekintetében. Ennek az összeillőségnek az eredménye az öröm, amely szexuális beteljesedéshez vezet.

GYŰRŰSIZMOK A régi taoisták felfedezték a test belsejében található gyűrűsizmok finom és bonyolult erejét. A „gyűrűsizmok” kifejezés a kör alakú záróizmokat jelenti: a szájizom, a szemizom, az orrlyukak izmai, a végbélizom, illetve a nemi szervek és a gát záróizmai. A gyűrűsizmok olyan fontos szervrendszerek végződéseinél helyezkednek el, mint az emésztőcsatorna, a légzőcsatorna és az urogenitális csatorna. A test optimális egészségi állapotban tartásához nagyon fontos, hogy a gyűrűsizmok egymással egyidejűleg húzódjanak össze, létrehozva a test belső ritmusát és struktúráját.

A taoisták a csecsemők és a kisgyermekek megfigyelése révén fedezték fel a gyűrűsizmok titkait. A taoista gyakorlás egyik célja az, hogy olyan életerősek és fiatalosak legyünk, mint egy kisgyermek. A célzott gyakorlatok hatására a gyűrűsizmok visszavezetik testünket a Tao-val való harmóniába.

Figyeljünk csak meg egy szopó újszülöttet: a szemek a száj ritmikus szívó mozgásával együtt össze húzódnak, a végbél és a húgycső környéke is a száj mozgásával összhangban húzódnak össze és elernyednek el, és még a kezek is a szívó mozgással szinkronban nyílnak és csukódnak össze. Ez a szinkronizáló mozgás energiát pumpál szerte a test minden részébe.

Ebből kifolyólag, amikor felnőttként is harmonikusan húzzuk össze és engedjük el gyűrűsizmainkat, akkor testünk is energiával telített, és jó egészségnek örvend. Ha azonban ez a ritmus a stressz, a rossz közérzet, illetve a feszültség miatt kiegyensúlyozatlanná válik, akkor a testben is energiahiány lép fel.

A test gyűrűsizmai reflexkapcsolatban állnak egymással. A szexuális reflexológia rámutat erre a gyűrűsizmok közötti bensőséges viszonyra. Az arc gyűrűsizmai utalnak az urogenitális trakusa végbélnyílás és a gát gyűrűsizmaira. Ha a szexuális energia területén felborul az egyensúly, ez megnyilvánul az arc külső jellegzetességeiben is. A gyűrűsizmok egyben a belső szervek egészségi állapotára is közvetlen befolyással bírnak. Ha a gyűrűsizmok egyensúlya felborul, a szervek kimerülnek. A szerveknek ez a kimerültsége pedig tükröződik a szexuális központban, hiszen a szervek feladata a nemi központ ellátása energiával. Mindezek a belső dinamikák reflexesen kivetülnek arcra, a kézre, a szőrzetre, illetve a test általános jellegzetességeire.

Mantak Chia és W.U. Wei – Szerelmi Reflexológia

Leave a Reply