Völgy orgazmus

with No Comments

 

“A tantra azt mondja: hova sietsz? az aktus nem iroda, itt nincsenek határidők.
Legyen inkább olyan, mint egy tavaszi sétának nincs más célja, csak kint lenni a szabadban. Süt a nap, énekelnek a madarak, lassan lépdelsz, sehova nem kell menned, nincs cél.

Visszafordulhatsz, ahonnan csak akarsz. Ez az alap, erre épül a ‘völgy-orgazmus’. Ha elsieted, akkor feljutsz a csúcsra. Ezzel nem azt mondtam, hogy korlátozd.

Aki lassan lépdel, nincs veszélyben, nem esik le sehonnan. Ha túlizgultál, akkor már késő. Érted mit mondok? Ha nagyon felizgultál, akkor kontrollálni akarod, és az feszültség.
Inkább légy nyugodt, legyen az aktus egy gyönyörű játék. Ne fejezd be maradj a kezdetnél. Csukd be a szemed, érezd a párodat, érezd, ahogy árad, lüktet az energia, válj eggyé vele… ha nem állsz utjába, eggyé válik veled.
Ha a régi szokásaid nem tűnnek el azonnal, ne keseredj el… eljön az ideje. Légy nyugodt. Ne gondold, hogy ha nem élvezel el, akkor valami baj történt. Ne gondold, hogy lemaradtál valamiről. Semmiről nem maradsz le, sőt… Kezdetben azt gondolod, hogy nem fejezted be, hiányolod az izgalmat, a csúcsot. Ez elmúlik, csak a megszokásból adódik. Pár héten vagy hónapon belül megjelenik a ‘völgy-orgazmus’. Várj türelmesen. Ne légy türelmetlen, engedd megérni. Ha a ‘völgy-orgazmust’ megismerted, akkor már nem vágysz a csúcsra, nem éri meg. De ezt ki kell vámi. Ne akard, hogy így legyen, hanem engedd, hogy így történjen.

Osho: Tantra: A lélekhez a szexualitáson keresztül

Leave a Reply